donderdag 28 juli 2011

Writers Block

Dan lukt het je even niet om te schrijven. Dan kun je twee dingen doen: er bij de pakken neer gaan zitten en wachten tot het over gaat. Of, zoals hieronder, forceer je nieuwe inspiratie om die writers block te beschrijven in, wederom zoals hieronder, een gedicht. En dan zit je de volgende dag weer te schrijven aan een nieuw deel van de blognovel op deze blog. Dat terzijde, het gedicht:

Writers Block

Een halfvol glas
In de hand,
Maar een leeghoofd
Die het vast
Houdt.

De houten planken
Van de bank
Waar ik op zit voelen
Koud,
Te koud.

Alsof de kaars
Voor mij
Al opgebrand-
Als ik de kaars
Aan mijn laars
Lap
Door het met een
Volgekrabbeld bierviltje
Bedek,
Het licht in dit donkere
Hoekje
Dovend.

Het viltje schreeuwt
Niets middels
Nietszeggende krullen,
Strepen,
Haken en ogen
Dat die writers block
Moet gaan fietsen-
Ik ben de enige die
Het hoort.

De klanken nog leger
Dan mijn glas
Inmiddels is.

M.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten