donderdag 11 november 2010

Schrijfontbijt

Vlak voordat ik de deur uitga op zoek naar een goede kop koffie in het centrum van Rotterdam, lees ik nog even het hoofdstuk door waar ik mij zo op ga storten. Daarin komt opeens een personage voor dat 'de schrijver' moet zijn, die het verhaal van commentaar voorziet. Zoals Mulisch het ook ooit zo mooi deed in zijn 'Twee Vrouwen'. Maar slechts door te scannen zie ik al dat dit falikant mislukt is het hoofdstuk flink op de schop moet. En dat het geen klein hoofdstuk is. Maar ach, alle laatste loodjes wegen het zwaarst.

Toch heb ik er zin in om ergens te gaan zitten schrijven. Lezen en weer schrijven. Onder het genot van een goede kop koffie. Stiekem het meisje van de bediening begluren. Blind worden van de letters. Tussendoor een sigaret gaan roken en nadenken terwijl het verkeer buiten voorbij raast. Denkend aan een nieuwe naam voor 'de schrijver' in mijn verhaal. Iets met een 'R', maar Remy heb ik al gebruikt. Wellicht dat ik een ingeving krijg onderweg naar de Plaats Geschrift. We zullen zien.

M.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten