maandag 15 november 2010

Barbitchen [4]

Een glas uit de fles met het etiket 'Cockburns' blijkt goedkoper dan ik dacht. Smaakt wel goed, deze rode port. Burn, baby, burn! Tara Reid - met wat hulp van Google - blijkt een lipbijter. Ze heeft zin. In die bal die haar van drank en 'grappen' voorziet, of iets of iemand anders. Of het is de rode port, of ze begluurt me. Ik voel ogen branden, en verder zie ik zo snel niemand kijken. Fuck. Moet ik weg? Nah. daar is de port te vers voor. En te goedkoop. En de Dj gaat opeens van drum 'n bass terug naar hiphop. Eikel. Die gaat ervan langs krijgen. Let maar op.

Kwart over elf. Tyfus. En nog geen enkele soulklassieker gehoord. Zelfs geen Jackson 5 noch The Bee Gees. Ik vrees dat de Dj de flyer ook nu pas goed ziet. Hier nog een. Lekker portje dit. Onthouden voor als er iemand jarig is. Of even tippen aan Tara hier. Kan ze vast waarderen. Misschien een beetje te veel en zit ik opeens in een trio verstrikt. HA! Had ik je even beet, want dat zit er niet in. No way, José. Zelfs niet als die zakkenwasser van een discjockey opeens wél Barry White gaat draaien.

Tara gooit haar nek en de nagel tussen de tanden in de strijd. Bal gaat K.O. Zenuwen, gegiechel, vroege nadorst, erectie. Ik zie Tara denken: 'I got you now, motherfucker!' Dus toch de bal. Jammer, Tara. Jammer.
'Dude, wil je even op mijn jas letten?'
'Ja, tuurlijk. Geen probleem.'
En dan een hot pursuit naar de wc. Tara frist zich op. Zwarte suède laarzen. Zwarte panty met streep vanachter. Panterrokje. Zwart schouderstopje. Hoeveel per uur, is mijn eerste indruk. Maar ik lach vriendelijk en laat haar passeren. Bij terugkomst begint het spel opnieuw. Rustig blijven. Port opdrinken en dan wegwezen. Andere tent, nog anderhalf uur. Dan naar huis. Misschien is die ene Dj van vorige week nog in de Iez. Die draaide zo lekker, heel veel soul en funk. Een laatste drankje aldaar en dan naar huis. Mijn batterij is de beste raadgever. Op is op. Poppetje gezien, kastje dicht. Et cetera. Wat een kloteavond was dit eigenlijk. Afijn. Wie loopt er zojuist de deur uit met zijn eergevoel intact? Juist. Ondergetekende.

M.S.

4 opmerkingen:

 1. Thanks! En dat met wat drankjes op, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst zeuren dat de dj van drum & bass terug gaat naar hip-hop (blijkbaar is hip-hop dus te soft) en daarna zeuren dat er geen soul/r&b te horen is... borderline?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ging mij erom dat de opbouw van de muziek a) grotendeels ontbrak en b) na de drum n bass en house/electro/weetikveelwathetwas abrupt werd afgekapt en hiphop opgezet werd. En nogmaals: voor een Boogie Friday was er (zie flyer) veel te weinig (op flyer aangekondigde) Soul en Funk. Met een paar plaatjes van D'Angelo, Erykah Badu en Angie Stone alleen ben je er niet. Dat is slechts een beetje NEOsoul en hiphop. Waar is de rest? Michael Jackson? Earth, Wind & Fire? Motown? The Temptations? Aretha Franklin? The BeeGees? Curtis Mayfield?
  Maar eigenlijk draait het om het verhaal en is de dj in dit verhaal slechts een randfiguur, een onderdeel van de omgeving..

  Groet,
  M.S.

  BeantwoordenVerwijderen