zaterdag 25 december 2010

Ebenezer

Allereerst een vrolijk kerstfeest!

Een tijdje terug had ik het met goede vriend León over de naam 'Ebenezer'. Hoe mooi die naam eigenlijk is. En dat León nog best zou overwegen om een van zijn kinderen later zo te noemen. Ik zou dat niet doen, maar wie weet bedenk ik me later nog.

In ieder geval is het vandaag weer eens kerst. En als je de televisie aanzet, wordt je zowat doodgegooid met alle denkbare verfilmingen van Dickens 'A Christmas Carol'. Met die zelfde León hadden we het ook over welke verfilming de beste is. Dit weekend is er ook een versie met Patrick Stewart (lees: Captain Jean-Luc Picard), die ik nog nooit van mijn leven gezien heb. Maar Stewart is een uitermate goede acteur, dus ik denk dat hij wel degelijk een goede Scrooge kan zijn. Maar nogmaals: ik heb die nog niet gezien, dus telt de film niet mee.

In ieder geval, wat is nu de beste Dickens verfilming? Ik zeg: de Muppets-versie, met Michael Caine. León vond de Disney-versie, met Dagobert Duck als Scrooge McDuck. Wat vind jij?

M.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten