vrijdag 18 juni 2010

Vrijdag[1]

Ook als schrijver luid je de vrijdagmiddag in met een borrel. Dit keer is het rode wijn geworden in plaats van het gebruikelijke bier. Telefoon en sigaretten binnen handbereik, de laptop op schoot. Aangezien ik mijn boek thuis ben vergeten heb ik niets te lezen. Nu zou ik mijn tijd kunnen vullen met het laatste nieuws online, maar ik voel er meer voor om mijn creatieve brein weer even aan de slag te zetten. onder het genot van wijn. Uitzicht. Straatgeluiden. Het enige wat ontbreekt is eigenlijk de muziek, maar dat is in dit geval geen pre. Neen, gewoon verstand op nul en typen maar. Iets waarmee ik menig Hyves-blog wist te vullen. Je komt vanzelf wel uit op een onderwerp.

Ik zal je de situatie eens schetsen, aangezien je er niet bij bent. Hartje Rotterdam, Nieuwe Binnenweg, Rotown. Ik zit midden op het terras, tegenover de ingang. Rechts van mij zitten twee mannen - waarvan er een acteur is bij het O.T. Theater - een serieus gesprek te voeren over acteurs. Daarnaast zit een jong stelletje, type 'We hebben elkaar in de soos ontmoet en zijn dolgelukkig'. Ertegenover bevindt zich een trio bestaande uit een uitgerangeerde en inmiddels bevallen Kim Basinger, Jeff 'The Dude' Lebowski en zijn nieuw verworven kilo's en een look-a-like van dichter Edwin de Voigt a.k.a. Voigt Moisturizer. Weer daarnaast zit een tweetal jonge vrouwen, die naar mijn idee 'iets met mode' doen.

Links van mij, en daarbij beperk ik me tot meteen links van mij, bevindt zich een groep van zeven vrouwen. Allen met een andere haar- en oogkleur, waardoor ik ze bij deze bombardeer tot 'de zeven zondes'. Sommige van hen zitten maar een beetje schaapachtig te lachen en ik zit te wachten tot Brunette Sproet in slaap valt. Zij is het minst actief. Althans, die lacht het minst. De sfeermakers in dit geheel zijn Pornogrijs Piercing en Andrélon Zomerblond. Zij zitten, net als ik op het bankje en kijken koninklijk neer op de rest van het terras. Zowel Beatrix achter hen en Grunberg - zojuist aangeschoven naast de ingang - lijkt het niet te deren. Heb je het beeld een beetje?

[Wordt vervolgd]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten